info@snopje.si

Hiša narejena po vaši meri in samo za vas  - naravno, individualno, celostno in enostavno = NICE


Ko se odločite za gradnjo vašega doma se podajate na pomembno potovanje vašega življenja in na tem potovanju vas spremljamo od vsega začetka. Z izbranim arhitektom že na začetku začrtamo osnovne smernice, ki so neposredno povezane z lokacijo kjer bo vaš dom zgrajen in skušamo optimizirati lego objekta v prostoru. Z vami izdelamo gradbeni načrt, naredimo vam stene iz masivnega lesa izolirane z balami slame, ki jih izdelamo v delavnici in jih do polovice izgotovljene dostavimo do vas, kjer jih sestavimo v celoto - vašo hišo.


Prednost naših hiš je v kvaliteti bivalnega prostora.


Naša gradnja se razlikuje od ostalih. Prisegamo na pristnost naravnih materialov in spoštujemo dinamiko narave pri vsakem koraku gradnje. Gradbene materiale apnen in ilovnat omet apliciramo direktno na balo, s čimer dosežemo optimalno zaščito bale in dobimo na zunanji strani zaključeno fasado in na notranji strani končni omet. Na ta način se izognemo veliko korakom, ki se pojavljajo pri klasični in montažni gradnji in kljub temu dosežemo odlične rezultate tako pri toplotni prevodnosti kot pri trdnosti sten. Naše osnovno vodilo je preprostost - najboljše rešitve so preproste rešitve.


Naravna hiša - Življenje z naravo


V prvi vrsti nimajo naravni materiali nobenega škodljivega učinka na bivanje.

Ilovnati ometi regulirajo vlago v prostoru, zmanjšajo EM sevanje in nevtralizirajo vonje v prostoru. Z uporabo naravnih materialov se izognemo predelavi, ki za sabo vleče ogromne količine izpustov CO2 v ozračje. Z našimi hišami torej ohranjamo okolje čisto veliko bolj kot ga gradnja z umetnimi elementi.

Ker je naše hiše mogoče po življenskem ciklu 100+ v celoti reciklirati, lahko govorimo o ničnem ali celo negativnem ogljičnem odtisu (carbon footprint), saj v življenskem ciklu hiše uporabljeni materiali (slama in les) predelajo več CO2-ja, kot ga povzroči gradnja te hiše.

Za romantike in okoljsko najbolj osveščene je pa tu še ugoden občutek bivanja v hiši iz naravnih materialov, ki že kot sam koncept enostavno prija... podobno kot prija ležati na travniku in se prepustiti lepoti narave